Jadłospis

Intendent – Sylwia Malcharek, telefon 600 530 457

12.02-16.02.2018

Poniedziałek Grochówka z chlebem (1,6),
Chrupsy, woda niegazowana
Wtorek Kasza bulgur (7), gulasz wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego kompot
Środa Zupa pomidorowa z ryżem (7), bułka,
banan, woda
Czwartek Pieczeń z indyka, ziemniaki, kapusta pekińska po żydowsku,Woda mineralna
Piątek Paluszki rybne (1,3,4), ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana (1),Woda mineralna

 

19.02-23.02.2018

Poniedziałek Kapuśniak, chleb pszenny (1),sok
Wtorek Zapiekanki z szynką* i serem (1,7), ketchup,Woda mineralna
Środa Kiełbaska* z cebulką, chleb pszenny (1),Woda mineralna
Czwartek Kotlet drobiowy (1,3), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej,Woda mineralna
Piątek Pierogi z serem i sosem truskawkowym (1,7),Mus owocowy

 

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

1,Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.Dwutlenek siarki
12,Łubin
13.Mięczak

  * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy.

5 myśli nt. „Jadłospis”

  1. Bardzo dziękuję za zamieszczenie jadłospisu. Ułatwia mi to życie.
    Zauroczona Mama

  2. Ale w tej szkole podajecie nie dobre jedzenie! Zacznijcie je doprawiać!

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Szkoła z klasą!