Jadłospis

Intendent – Sylwia Malcharek, telefon 600 530 457

20.05-17.05.2019

Poniedziałek Gulasz z pieczarką (1); kasza gryczana;
surówka z kapusty kiszonej; woda z sokiem
Wtorek Leczo *; chleb pszenny (1) (A);Actimel (7); woda
Środa Żurek śląski (1,7); ziemniaki; jajko gotowane(3);woda, chipsy kukurydziane
Czwartek Filet drobiowy saute (1); ziemniaki; mizeria(7);sok
Piątek Paluszki rybne (1,3,4); ziemniaki; surówka z selera (7,9), (A) woda z sokiem

A-danie na życzenie uczniów
25.05.2015

   Sobota Kapuśniak; chleb pszenny(1)
sok owocowy

 

27.05.2019-31.05.2019

Poniedziałek Łazanki (1,*); woda z sokiem(A)
Wtorek Kotlet pożarski(1,3,7), ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną(7),Woda niegazowana
Środa Zupa neapolitańska(1,7); chleb(1) woda; brzoskwinia
Czwartek Gulasz wołowy(1); kluski śląskie(3); kapusta czerwona kompot(A)
Piątek Zupa ogórkowa z ziemniakami(1,7);ryż z masłem, cukrem i cynamonem(7);sok

A-danie na życzenie uczniów

Alergeny występujące w posiłkach:

1,Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.Dwutlenek siarki
12,Łubin
13.Mięczak

 

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy
:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, kurkuma, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy,curry.

5 myśli nt. „Jadłospis”

  1. Bardzo dziękuję za zamieszczenie jadłospisu. Ułatwia mi to życie.
    Zauroczona Mama

  2. Ale w tej szkole podajecie nie dobre jedzenie! Zacznijcie je doprawiać!

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Szkoła z klasą!