Jadłospis

Intendent – Sylwia Malcharek, telefon 600 530 457

03.06-07.06.2019

Poniedziałek Lasagne bolognese z sosem beszamelowym(1,7) (A);
woda; NIESPODZIANKA
Wtorek Kotlet drobiowy(1,3); ziemniaki; kapusta młoda
woda z sokiem
Środa Kluski na parze z sosem czekoladowym(1,3,7);(A)
woda, jogurt owocowy(7)
Czwartek Gulasz wieprzowy(1); kasza jęczmienna(1); ogórek małosolny
Woda z sokiem;
Piątek Jajko sadzone(3);ziemniaki młode z koperkiem; kefir(7)(A);

 

A-danie na życzenie uczniów

 

10.06.2019-14.06.2019

Poniedziałek Risotto mięsno- warzywne (A); Mus Kubuś
Wtorek Racuchy z jabłkiem(1,3,7);sok
Środa Bitki ze schabu(1); ziemniaki; buraki;
woda z sokiem
Czwartek Kartacze z mięsem i cebulką (3);surówka z kapusty kiszonej; chrupsy owocowe woda z sokiem
Piątek Ryba smażona(1,3,4); ziemniaki; szpinak(7);
ciastko orzechowe(1,7,8); woda


Alergeny występujące w posiłkach:
A-danie na życzenie uczniów

1,Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.Dwutlenek siarki
12,Łubin
13.Mięczak

 

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy
:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, kurkuma, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy,curry.

5 myśli nt. „Jadłospis”

  1. Bardzo dziękuję za zamieszczenie jadłospisu. Ułatwia mi to życie.
    Zauroczona Mama

  2. Ale w tej szkole podajecie nie dobre jedzenie! Zacznijcie je doprawiać!

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Szkoła z klasą!