Jadłospis

Intendent – Sylwia Malcharek, telefon 600 530 457

17.12-21.12.2018

Poniedziałek Kartacze z mięsem i cebulką (1,3) Chrupsy owocowe, kompot
Wtorek Kotlet drobiowy (1,3), ziemniaki, marchewka z groszkiem (1,6);Woda z sokiem
Środa Gulasz wołowy (1), kasza gryczana, surówka z kapusty kiszonej, Mandarynka, woda
Czwartek Barszcz z krokietem (1,3,*), Niespodzianka
Piątek Zupa pomidorowa z kuleczką (1,3,7) sok owocowy

 

WESOŁYCH ŚWIĄT Smile

 

Alergeny występujące w posiłkach:
1,Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.Dwutlenek siarki
12,Łubin
13.Mięczak

 

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy
:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, kurkuma, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy,curry.

5 myśli nt. „Jadłospis”

  1. Bardzo dziękuję za zamieszczenie jadłospisu. Ułatwia mi to życie.
    Zauroczona Mama

  2. Ale w tej szkole podajecie nie dobre jedzenie! Zacznijcie je doprawiać!

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Szkoła z klasą!