Jadłospis

Intendent – Sylwia Malcharek, telefon 600 530 457

5.05.2025 – 9.05.2025

Poniedziałek Risotto mięsno-warzywne(9); Woda z sokiem
Wtorek Barszcz ukraiński (6,7); Kluski na parze z sosem czekoladowym(1,3,7); Sok owocowy
Środa Makaron penne  z kurczakiem w sosie śmietanowym(1,7);
woda, jabłko
Czwartek Gulasz cygański; Kasza gryczana; surówka z ogórka kiszonego; kompot
Piątek Zupa pomidorowa z ryżem(1,7,9); Paluszki rybne(1,3,4); Ziemniaki, surówka z pora(7); Sok owocowy

12.05.2025-16.05.2025

Poniedziałek Grochówka strażacka(6,9); chleb pszenny(1); Actimel(7); woda z sokiem
Wtorek Egzamin ósmoklasisty
Środa Egzamin ósmoklasisty
Czwartek Egzamin ósmoklasisty
Piątek Zupa pieczarkowa z kuleczką(1,7); Jajko sadzone(3); Ziemniaki młode z koperkiem; Kefir(7); sok owocowy

Alergeny występujące w posiłkach:

1,Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.Dwutlenek siarki
12,Łubin
13.Mięczak

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy
:
pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, czarnuszka, tymianek, kminek, kurkuma, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy, curry.

5 myśli w temacie “Jadłospis”

  1. Bardzo dziękuję za zamieszczenie jadłospisu. Ułatwia mi to życie.
    Zauroczona Mama

  2. Ale w tej szkole podajecie nie dobre jedzenie! Zacznijcie je doprawiać!

Możliwość komentowania została wyłączona.

Szkoła z klasą!

Font Resize
Kontrast