Intendent – Sylwia Malcharek, telefon 600 530 457
7.04.2025 – 11.04.2025
Poniedziałek | Zupa neapolitańska(1,7,9); Kartacze z mięsem, szynką i cebulką(1,3); surówka z kapusty kiszonej; sok owocowy |
Wtorek | Gulasz z pieczarką(1); Kasza jęczmienna(1); surówka z ogórka kiszonego; kompot; jabłko |
Środa | Kotlet pożarski(7); Ziemniaki; surówka colesław(7); Ciastko wiśniowe z jogurtem(1,7); Woda z sokiem |
Czwartek | Rosół z ryżem(9); Nugettsy z kurczaka(1); ziemniaki; mizeria(7); sok |
Piątek | Makaron ze szpinakiem(1); sos serowo- brokułowy (1,7); Banan; woda z sokiem |
14.04.2025-18.04.2025
Poniedziałek | Leczo*; chleb pszenny(1); Sok Immuno; |
Wtorek | Zupa babuni(7); Ratatouille z kurczakiem; ryż; kompot; babeczka(1,3,7); |
Środa | Żurek wielkanocny(1,7,*); ziemniaki, jajko gotowane(3); woda z sokiem ; NIESPODZIANKA |
Czwartek | DZIEŃ WOLNY |
Piątek | DZIEŃ WOLNY |
Alergeny występujące w posiłkach:
1,Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.Dwutlenek siarki
12,Łubin
13.Mięczak
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, czarnuszka, tymianek, kminek, kurkuma, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy, curry.
Bardzo dziękuję za zamieszczenie jadłospisu. Ułatwia mi to życie.
Zauroczona Mama
A co się stało z piątkiem?
Ale w tej szkole podajecie nie dobre jedzenie! Zacznijcie je doprawiać!
Olu, nie podzielam Twojego zdania. Pozdrawiam.
ja bym coś dobrego zjadł