Intendent – Sylwia Malcharek, telefon 600 530 457
4.11.2024 – 8.11.2024
Poniedziałek |
Leczo*; chleb pszenny(1); jogurt pitny(7); woda |
Wtorek |
Zupa koperkowa z ziemniakami(7,9); Pulpety w sosie pomidorowym(1,3,7); Ryż ; brokuł; kompot |
Środa |
Rosół z lanym ciastem(1,3,9); Filet saute(1); ziemniaki; buraki |
Czwartek |
Pieczeń z indyka; sos(1,7); Ziemniaki; Surówka colesław(7); kompot |
Piątek |
Kotlet rybny (1,3,4); Ziemniaki; kapusta kiszona zasmażana(1); Napój miodowo-cytrynowy; banan |
11.11.2024 – 15.11.2024
Poniedziałek |
Narodowe Święto Niepodległości |
Wtorek |
Grochówka strażacka(6,*); chleb pszenny(1); Woda z sokiem; jabłko |
Środa |
Rosół z ryżem(9); Bitki ze schabu(1); ziemniaki; Bukiet warzyw z masłem i bułką tartą(1,7); kompot |
Czwartek |
Gulasz z warzywami(1,9); kasza gryczana; woda z sokiem; mus owocowy |
Piątek |
Zupa jarzynowa(7,9); Kluski na parze z sosem czekoladowym(1,3,7); sok owocowy |
18.11.2024 – 22.11.2024
Poniedziałek |
Spaghetti bolognese(1,7); Sok owocowy |
Wtorek |
Kotlet pożarski(1,3,7); Ziemniaki; surówka z kiszonego ogórka; |
Środa |
Zupa kalarepowa(7,9); pieczeń wieprzowa z sosem pieczarkowym(1) kasza bulgur(1); surówka z kapusty kiszonej; |
Czwartek |
Rosół z kaszą manną(1,9); podudzie z kurczaka; ziemniaki; Surówka z pekinki(7); Woda; |
Piątek |
Pulpety rybne w sosie koperkowym(1,3,4,7); ryż; marchewka baby; Napój miodowo-cytrynowy; jabłko |
25.11.2024-29.11.2024
Poniedziałek |
Zupa ogórkowa z ziemniakami(7,9); pierożki raviolini z sosem serowo-brokułowym(1,7); Napój miętowo-cytrynowy |
Wtorek |
Gulasz wołowy(1); kluski śląskie(3); kapusta czerwona; kompot; mandarynka |
Środa |
Kotlet drobiowy w panierce kukurydzianej(1,3); ziemniaki; surówka z marchewki z pomarańczą; Woda z sokiem |
Czwartek |
Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym(1,7); sok owocowy |
Piątek |
Barszcz ukraiński(7,8,9); Ryż z jabłkiem(7); woda; mus owocowy |
Alergeny występujące w posiłkach:
1,Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.Dwutlenek siarki
12,Łubin
13.Mięczak
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, czarnuszka, tymianek, kminek, kurkuma, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy, curry.
Bardzo dziękuję za zamieszczenie jadłospisu. Ułatwia mi to życie.
Zauroczona Mama
A co się stało z piątkiem?
Ale w tej szkole podajecie nie dobre jedzenie! Zacznijcie je doprawiać!
Olu, nie podzielam Twojego zdania. Pozdrawiam.
ja bym coś dobrego zjadł