Jadłospis

Intendent – Sylwia Malcharek, telefon 600 530 457

4.11.2024 – 8.11.2024

Poniedziałek

Leczo*; chleb pszenny(1); jogurt pitny(7); woda

Wtorek

Zupa koperkowa z ziemniakami(7,9); Pulpety w sosie pomidorowym(1,3,7); Ryż ; brokuł; kompot

Środa

Rosół z lanym ciastem(1,3,9); Filet saute(1); ziemniaki; buraki
woda z sokiem

Czwartek

Pieczeń z indyka; sos(1,7); Ziemniaki; Surówka colesław(7); kompot

Piątek

Kotlet rybny (1,3,4); Ziemniaki; kapusta kiszona zasmażana(1); Napój miodowo-cytrynowy; banan

11.11.2024 – 15.11.2024

Poniedziałek

Narodowe Święto Niepodległości

Wtorek

Grochówka strażacka(6,*);  chleb pszenny(1);  Woda z sokiem; jabłko

Środa

Rosół z ryżem(9); Bitki ze schabu(1); ziemniaki; Bukiet warzyw z masłem i bułką tartą(1,7); kompot

Czwartek

Gulasz z warzywami(1,9);  kasza gryczana; woda z sokiem; mus owocowy

Piątek

Zupa jarzynowa(7,9); Kluski na parze z sosem czekoladowym(1,3,7); sok owocowy

18.11.2024 – 22.11.2024

Poniedziałek

Spaghetti bolognese(1,7); Sok owocowy

Wtorek

Kotlet pożarski(1,3,7); Ziemniaki; surówka z kiszonego ogórka;
kompot

Środa

Zupa kalarepowa(7,9); pieczeń wieprzowa z sosem pieczarkowym(1) kasza bulgur(1); surówka z kapusty kiszonej;
woda z sokiem

Czwartek

Rosół z kaszą manną(1,9); podudzie z kurczaka; ziemniaki; Surówka z pekinki(7); Woda;

Piątek

Pulpety rybne w sosie koperkowym(1,3,4,7); ryż; marchewka baby; Napój miodowo-cytrynowy; jabłko

25.11.2024-29.11.2024

Poniedziałek

Zupa ogórkowa z ziemniakami(7,9); pierożki raviolini z sosem serowo-brokułowym(1,7); Napój miętowo-cytrynowy

Wtorek

Gulasz wołowy(1); kluski śląskie(3); kapusta czerwona; kompot; mandarynka

Środa

Kotlet drobiowy w panierce kukurydzianej(1,3); ziemniaki; surówka z marchewki z pomarańczą; Woda z sokiem

Czwartek

Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym(1,7); sok owocowy

Piątek

Barszcz ukraiński(7,8,9); Ryż z jabłkiem(7); woda; mus owocowy

Alergeny występujące w posiłkach:

1,Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.Dwutlenek siarki
12,Łubin
13.Mięczak

 * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy
:
pieprz, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, czarnuszka, tymianek, kminek, kurkuma, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy, curry.

5 myśli w temacie “Jadłospis”

  1. Bardzo dziękuję za zamieszczenie jadłospisu. Ułatwia mi to życie.
    Zauroczona Mama

  2. Ale w tej szkole podajecie nie dobre jedzenie! Zacznijcie je doprawiać!

Możliwość komentowania została wyłączona.

Szkoła z klasą!

Font Resize
Kontrast