Jadłospis

Intendent – Sylwia Malcharek, telefon 600 530 457

15.01-19.01.2018

Poniedziałek Łazanki z kiełbasą (1,*);Kompot
Wtorek Udziec z kurczaka, ziemniaki, kapusta biała gotowana, woda niegazowana
Środa Fasolka po bretońsku (6); chleb pszenny; woda
Czwartek Gulasz wieprzowy; kasza bulgur (1), surówka z ogórka kiszonego;Woda mineralna
Piątek Jajko w sosie (1,3,7), ziemniaki, warzywa gotowane,Woda; chrupsy owocowe

 

22.01-26.01.2018

Poniedziałek Pyzy z mięsem i cebulką (3); surówka z kapusty kiszonej, kompot, mandarynka
Wtorek Bitki ze schabu (1); ziemniaki; surówka z kapusty pekińskiej; woda mineralna
Środa Ryż z jabłkiem, masłem, cynamonem i cukrem(7); sok
Czwartek Żur śląski z kiełbasą i ziemniakami (1,7); jajko gotowane (3); woda mineralna
Piątek Krupniok (1,*); ziemniaki; kapusta kiszona zasmażana (1); woda mineralna

 

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

1,Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.Dwutlenek siarki
12,Łubin
13.Mięczak

  * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy.

5 myśli nt. „Jadłospis”

  1. Bardzo dziękuję za zamieszczenie jadłospisu. Ułatwia mi to życie.
    Zauroczona Mama

  2. Ale w tej szkole podajecie nie dobre jedzenie! Zacznijcie je doprawiać!

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Szkoła z klasą!