Jadłospis

18.09.2017-22.09.2017

Knedle z owocami, masłem i cukrem (7);
chipsy owocowe
Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, bukiet warzyw;
woda mineralna
Żur śląski z kiełbasą i ziemniakami, jajko gotowane (1,3,7)
Risotto; sok
Kotlet rybny (1,3,4), ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana;
woda mineralna

25.09.2017-29.09.2017

Łazanki z kiełbasą; mus Kubuś
Paprykarz drobiowy, ryż brązowy;
woda mineralna
Fasolka po bretońsku (6), chleb pszenny (1);
Jabłko
Gulasz wołowy, kluski śląskie, kapusta czerwona;
woda mineralna
Pierogi z serem i sosem truskawkowym (1,7);
woda mineralna

Zboża zawierające glutenAlergeny występujące w posiłkach:

  1. Skorupiaki i produkty pochodne
  2. Jaja i produkty pochodne
  3. Ryby i produkty pochodne
  4. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Orzechy
  8. Seler i produkty pochodne
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  10. Dwutlenek siarki
  11. Łubin
  12. Mięczaki

  * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy.

5 myśli nt. „Jadłospis”

  1. Bardzo dziękuję za zamieszczenie jadłospisu. Ułatwia mi to życie.
    Zauroczona Mama

  2. Ale w tej szkole podajecie nie dobre jedzenie! Zacznijcie je doprawiać!

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Szkoła z klasą!