Jadłospis

13.11-17.11.2017

Poniedziałek Grochówka, chleb pszenny (1);Mus Kubuś
Wtorek Filet drobiowy Soute, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej po Żydowsku, woda mineralna
Środa Zupa neapolitańska (1,7), bułka grahamka (1), Banan, woda mineralna
Czwartek Gulasz wieprzowo – wołowy (1), kasza bulgur (1), bukiet warzyw Woda mineralna
Piątek Jajko w sosie (1,3,7), ziemniaki, fasolka szparagowa(6),sok

20.11-24.11.2017

Poniedziałek Spaghetti bolognese (1), chipsy owocowe Woda mineralna
Wtorek Gulasz wołowy (1), kluski śląskie (3), kapusta czerwona Woda mineralna
Środa Kapuśniak z ziemniakami, chleb pszenny (1),sok
Czwartek Paprykarz drobiowy, ryż paraboliczny,Woda mineralna
Piątek Kotlet rybny (1,3,4), ziemniaki, kapusta kiszona zasmażana (1)Woda mineralna


Alergeny występujące w posiłkach:

1,Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.Dwutlenek siarki
12,Łubin
13.Mięczaki

  * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy.

5 myśli nt. „Jadłospis”

  1. Bardzo dziękuję za zamieszczenie jadłospisu. Ułatwia mi to życie.
    Zauroczona Mama

  2. Ale w tej szkole podajecie nie dobre jedzenie! Zacznijcie je doprawiać!

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Szkoła z klasą!