Jadłospis

Intendent – Sylwia Malcharek, telefon 600 530 457

21.05-25.05.2018

Poniedziałek Risotto; woda z sokiem; baton Green Tree (1,7)
Wtorek Bigos (*); chleb pszenny (1);Woda niegazowana
Środa Zupa jarzynowa (7);Gulasz wieprzowo – wołowy, kasza gryczana (1), ogórek kiszony, Chrupsy owocowe, woda z sokiem
Czwartek Łazanki z kiełbasą (1,*),Sok owocowy
Piątek Kotlet rybny (1,3,4), ziemniaki, szpinak(7), Woda niegazowana

 

28.05-01.06.2018

Poniedziałek Kapuśniak *; bułka (1); Mus Kubuś
Wtorek Pyzy z mięsem i sosem (1,7), surówka z kapusty pekińskiej,woda niegazowana; omlet z owocami (1,3,7)
Środa Gołąbki, sos pomidorowy (1,7),Brzoskwinia, woda niegazowana NIESPODZIANKA
Czwartek Boże Ciało Wink
Piątek Dzień wolny J

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:

1,Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne (arachidowe)
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9.Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.Dwutlenek siarki
12,Łubin
13.Mięczak

  * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy.

5 myśli nt. „Jadłospis”

  1. Bardzo dziękuję za zamieszczenie jadłospisu. Ułatwia mi to życie.
    Zauroczona Mama

  2. Ale w tej szkole podajecie nie dobre jedzenie! Zacznijcie je doprawiać!

Możliwość komentowania jest wyłączona.

Szkoła z klasą!