Zdrowe kanapki

Uczniowie klasy II b  na  parapecie okna wyhodowali rośliny, które przez dłuższy czas, pielęgnowali, podlewali, a także zapisywali obserwacje swojej hodowli. Oprócz fasolki, lawendy, wyhodowali zieloną cebulę i pietruszkę naciową. Nadszedł wreszcie ten czas, aby skosztować jak smakują wyhodowane jadalne rośliny. Samodzielnie przygotowali kanapki, które posypywali cebulką i pietruszką.  Niektórzy uczniowie przyznali, że nigdy wcześniej nie znali smaku natki cebuli i pietruszki. Istnieje szansa, że nać na stałe zagości w domowym jadłospisie.

A tak pracowali na zajęciach:

Jedna myśl nt. „Zdrowe kanapki”

  1. Kanapki wyglądają tak apetycznie, ze sama jestem głodna i z przyjemnością zjadłabym te wasze kanapki. Może załapię się w Dniu Mamy na takie? Myślę, że każda mama ucieszyłaby się z takiego prezentu. Mnniam. Zauroczona Mama.

Możliwość komentowania jest wyłączona.